Klikgebit

Last van uw kunstgebit?

Herkent u dit misschien?

  • moeite met kauwen of praten
  • uw kunstgebit zit (te) los of veroorzaakt regelmatig pijn
  • uw tandvlees is geïrriteerd

Dan bent u 1 van de velen in Nederland! Dit soort klachten komen veel voor bij de meer dan 2 miljoen prothesedragers in ons land.

Ons kaakbot slinkt wanneer tanden of kiezen ontbreken. Daardoor gaan kunstgebitten na verloop van tijd te los zitten. Dat is vaak de reden dat een drager van een kunstgebit niet meer voluit durft te lachen en is het tijd voor een nieuw gebit.

Dé oplossing: het klikgebit

Wilt u geen dag langer met een loszittend of pijnlijk kunstgebit rondlopen? Dan biedt het klikgebit een definitieve oplossing. Het wordt ook wel overkappingsprothese genoemd en is een kunstgebit dat op meerdere implantaten in uw onder- of bovenkaak vast klikt. Dat biedt veel meer stevigheid dan een kunstgebit. Bovendien is het voor u, als drager van het klikgebit, makkelijk uitneembaar, om het bijvoorbeeld te reinigen. Uw ongemak, onzekerheid en gene om te lachen behoort dan voorgoed tot het verleden.

 

Vergoeding klikgebit door zorgverzekeraar

Voor een klikgebit bestaat een vergoeding vanuit de basisverzekering. M.u.v. de wettelijke bijdrage en uw eigen risico. Onze praktijken dienen graag de aanvraag voor u in bij uw zorgverzekeraar. De voorwaarden zijn onder meer dat u al een gebitsprothese draagt of dat u volledig tandeloos bent. Als de zorgverzekeraar akkoord gaat met een vergoeding betaalt u een deel eigen risico (afhankelijk van uw zorgverzekering) en een verplichte eigen bijdrage. Deze laatste kan mogelijk deels vergoed worden vanuit een aanvullende tandartsverzekering, als u deze hebt afgesloten.

Voordelen klikgebit

• smaak en gevoel zijn terug door ontbreken van een gehemelteplaat (niet bij gewone prothese in bovenkaak)
• weer zorgeloos lachen, praten en eten
• gevoel van zekerheid groeit
• voorkomt slinking van kaakbot en invallen van de wangen
• makkelijk te reinigen; u doet het klikgebit zelf uit
• vergoeding vanuit basisverzekering m.u.v. wettelijke bijdrage en eigen risico
• uw praktijk verzorgt de aanvraag bij uw zorgverzekeraar

Gratis intakegesprek klikgebit

Als u een volledig kunstgebit draagt en geïnteresseerd bent in een klikgebit op implantaten of een vaste prothese, bent u van harte welkom voor een gratis intakegesprek. Maak al uw wensen aan ons kenbaar en u ontvangt van ons uitgebreide informatie. Zowel over de mogelijkheden als over de behandeling. Alle behandelaars van Centrum voor Gebitsprothese hebben jarenlange ervaring met klikgebitten en helpen u graag weer aan een spontane, zekere lach.
Regelmatig houden wij open dagen, waar wij u graag uitgebreid informeren over het klikgebit.

Vul onderstaand aanvraagformulier voor een gratis intakegesprek klikgebit in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.